Benvinguts

Us donem la benvinguda al nostre blog. Amb la inauguració d’aquest blog volem fer-vos
partícips de les nostres activitats culturals a Sitges i rodalies.
Podreu comentar tot allò que us ha agradat o el que heu trobat a faltar.
També tindreu l’oportunitat de demanar-nos una ruta feta a mida.


dimarts, 19 de gener del 2010

Visites al Castell de Ribes/ Visitas al castillo de Ribes.


Català.
El passat dissabte 16 de gener l'Ajuntament de Sant Pere Ribes organitzà una jornada de  portes obertes al castell i  l’empresa Agisitges fou l’encarregada de realitzar les visites al recinte. 
Un castell  documentat des del s. X, va estar a mans dels Ribes fins el 1390  i  l'any 1620 passà a mans del comú de Ribes.
L'any 1972 l'Ajuntament va concedir el castell al  coreògraf, virtuós de les castanyoles i ballarí José Luís de Udaeta, mort recentment, a canvi de que  cuidés de l'entorn i de l'edifici. Actualment és l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes qui se'n fa càrrec de  l'indret.
S'està elaborant  un estudi sobre la història del castell i esperem que durant la primavera i l'estiu es pugui visitar amb la informació ampliada.


  Castellano
El pasado sábado 16 de enero  el  Ayuntamiento de Sant Pere de Ribes organizó una jornada de puertas abiertas al castillo i la

empresa Agisitges  fue la encargada de realizar estas visitas en el recinto.
Un castillo documentado desde el s. X, los dueños del castillo hasta el año 1390 fueron  la familia Ribes y en el año 1620 pasó a manos del  Ayuntamiento “ Comú de Ribes”.
El año 1972 el coreógrafo, virtuoso de las castañuelas y bailarín José Luís de Udaeta, muerto recientemente,   residió en el castillo, cuidándolo y enseñándolo cuando el Ayuntamiento lo requería. Actualmente es el Ayuntamiento de Ribes quien cuida del recinto y del edificio.
Se está elaborando un estudio sobre la historia del castillo y esperamos que durante la primavera y verano se puedan hacer visitas con la información ampliada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada